Nicio competiţie de judo nu va avea loc nici în luna aprilie în ţara noastră. Aceasta, după ce Federația Română de Judo a anunțat extinderea suspendării tuturor competițiilor organizate sub egida acestui for de la luna martie la luna aprilie.

Măsura luată de oficialii federali de la Bucureşti este una logică, de altfel, dată fiind situația de urgență care se întinde inclusiv pe parcursul lunii următoare în România.

Conform Federaţiei Române de Judo, competițiile vor fi reprogramate până la finalul anului 2020.

Competiţiile de judo din România au fost oprite după ce a avut loc la Oradea Campionatul Naţional de Tineret U23, în perioada 6-7 martie. Practic aceasta a fost ultima competiţie din calendarul FRJ care s-a desfăşurat până în prezent.

În cursul lunii martie mai erau programate însă întrecerile finalei Campionatului Naţional U16, respectiv a finalei Campionatului Naţional U21. Acestea, precum şi Adunarea Generală a Federației Române de Judo au fost amânate, de asemenea.

În plan internaţional, Comitetul Internațional Olimpic a amânat disputarea Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo pentru anul viitor.