Sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor a fost plină, sâmbătă seară, la evenimentul festiv organizat de clubul orădean Gold Dragon.

Foşti şi actuali sportivi au sărbătorit împreună cu spectatorii 25 de ani de la înfiinţarea clubului sub egida "Wushu is a way of life", oferind publicului un spectacol de arte marţiale plin de forţă, graţie şi îndemânare.

Au urcat pe scenă toţi membrii clubului, printre care şi orădenii medaliaţii la campionate mondiale şi europene Jakab Istvan, Eszenyei Peter, Sarkadi Attila, Alin Tătar, Cristea Anda, Cristian Fitero, Horaţiu Beliciu, Erik Nagy, dar şi invitata specială, campioana mondială Sonia Grindeanu.

Au fost atât demonstraţii de acrobaţie, exerciţii de Taolu (luptă cu un adversar imaginar) cu şi fără armă, cât şi de Sanda (luptă demonstrativă cu partener).

Singura nemulţumire a reprezentanţilor clubului a fost faptul că, din lipsă de fonduri, au fost obligaţi să renunţe la ideea de a aduce la Oradea loturile Ucrainei şi ale Rusiei.

"Ne-am dorit să invităm şi cele două loturi, am primit şi confirmare din partea lor, însă a trebuit să renunţăm în ultimul moment pentru că nu am avut sprijin financiar din partea autorităţilor, Primăriei şi Consiliului Judeţean, ca să le putem asigura transportul şi cazarea. Am propus să includă evenimentul între programele Toamnei Orădene, am fost refuzat. Probabil pentru că noi nu facem rating", a explicat Romeo Gozner, antrenor şi preşedintele clubului, în faţa asistenţei.

În sală s-au aflat, ca invitaţi, preşedintele Federaţiei Române de Arte Marţiale, Ion Benea, secretarul Federaţiei, Petru Grindeanu, care l-a felicitat pe preşedintele clubului orădean, atât pentru activitate cât şi pentru rezultatele obţinute, oferindu-i şi o distincţie din partea Federaţiei, spunând că Oradea dă tonul în materie de wu-shu.

Printre spectatori s-a numărat şi episcopul greco-catolic Oradiei, Virgil Bercea, poate şi pentru că unul din veteranii clubului Gold Dragon e preotul greco-catolic Doru Popovici, dar şi interpretul Grigore Leşe, care a încheiat evenimentul cu un scurt recital.

Înfiinţat în 1988, Clubul Gold Dragon numără aproximativ 50 de membri, copii, tineri şi adulţi. Doar în acest an, sportivii Gold Dragon au adus la Oradea 13 medalii de aur, argint şi bronz de la Campionatul naţional de wu-shu a României şi 3 medalii de aur respective bronz de la Campionatul European.