Sport olimpic încă din anul 1900, tirul cu arcul s-a dezvoltat bine în ultimii ani în Bihor, la ora actuală existând opt cluburi sportive şi asociaţii de tir cu arcul, jumătate dintre acestea afiliate atât judeţean cât şi la federaţia de specialitate. Deţinători ai titlurilor de campion naţional la juniori compound şi la seniori arc tradiţional, în sezonul competiţional 2016 arcaşii bihoreni şi-au propus să depăşească performanţele de până acum.

Atât pe plan naţional, cât şi judeţean, sezonul se anunţă foarte încărcat pentru practicanţii acestui sport. Bihorenii şi-au propus în acest an participarea la mai multe competiţii, unele dintre ele de înalt nivel, cum este Campionatul European de Juniori!

Echipele de copii şi juniori compound ale C.S. Redpoint Oradea au fost mărite, primul "test" fiind Campionatul Naţional indoor de la Iaşi (26-28 februarie), la care participă cu sprijinul C.S. Crişul Oradea. Va urma Cupa Primăverii, primul concurs outdoor din acest an, în martie, apoi Cupa Europei Centrale şi Campionatul European de Juniori, Cupa României şi alte concursuri de verificare şi de barem.

Anul acesta, Campionatul Naţional outdoor pentru copii şi juniori mici se va desfăşura în perioada 23-25 septembrie la Oradea, în organizarea Federaţiei Române de Tir cu Arcul şi a Asociaţiei Judeţene pe ramura de sport. În calitate de gazde, arcaşii bihoreni au început deja pregătirile, mai ales că unii dintre ei sunt deţinătorii titlurilor de campion naţional şi vor să şi le păstreze.

Foarte importante pentru concurenţii secţiilor de tir cu arcul din Bihor sunt anul acesta şi concursurile judeţene. Cu sprijinul DJST Bihor, a Primăriei Oradea, Rivolto Cons, Top Press şi a Liceului de Arte, acesta va fi ce de-al treilea an în care se va organiza Campionatul Judeţean sub egida Asociaţiei Judeţene de Tir cu Arcul, singura de acest fel din ţară care, de la înfiinţare, derulează un campionat judeţean! Etapele de campionat vor avea loc indoor şi outdoor, atât în Oradea cât şi în localităţi din judeţ (Ineu, Săcuieni). Faţă de anul trecut, Campionatul Judeţean de Tir cu Arcul s-a extins cu încă două etape, participarea din ce în ce mai numeroasă impunând acest lucru.

Pe de altă parte, rezultatele foarte bune obţinute anul trecut la Campionatele Naţionale ale României de către juniorii de la C.S. Redpoint Oradea îi îndreptăţesc pe aceştia să creadă că vor fi nominalizaţi şi în cadrul programului Campionii Viitorului, susţinut de Primăria Oradea.