În weekend, la Arad, pe pista Alfa, s-a desfăşurat a doua etapă a Cupei Naţionale de Ciclocros. Cursa a avut loc în Parcul Naţional "Lunca Mureşului", în apropierea pistei de motocross Alfa. În aceste condiţii s-au îmbinat perfect părţile tehnice ale pistei de motocross cu potecile pădurii din Parcul Naţional.

Traseul a măsurat, cu aproximaţie, 2.5 km şi a avut elemente tehnice caracteristice: pump track, urcări abrupte, fâşii de nisip, contrapante şi tradiţionala porţiune cu scânduri, destul de înaltă fapt care i-a determinat pe sportivi să le treacă cu bicicleta în braţe. Nu au absentat nici potecile cu noroi. Ploaia de dinaintea cursei a fost suficientă pentru ca terenul să se înmoaie şi să devină ideal pentru o cursă de ciclocros.

Sportivii de la CarCover Racing Team Oradea s-au aflat printre protagoniştii din lupta pentru primele locuri. Astfel, Raul Sînza a făcut o cursă spectaculoasă, luptându-se pentru o poziţie cât mai bună în ierarhia generală, cu Madaras Atilla, Gerhard Dumitrescu şi Timotei Păcurar. În cele din urmă Sînza s-a situat pe locul 3 la general, dar s-a impus la categoria sa de vârstă, U23.

Kecskes David a câştigat cursa amatorilor, după ce a recuperat metru cu metru pentru a reuşi să-şi depăşească, în final, adversarii direcţi. În aceeaşi cursă, Flaius Stanca a sosit pe locul 12.

Nici Lupuj Noemi nu a stat departe de medalii. S-a situat pe locul II, însă a preluat şefia Cupei Naţionale după două etape.

Ghinionistul etapei a fost Mura Istvan, un specialist al curselor de CX. O căzătură, urmată de o defecţiune tehnică l-a obligat pe orădean să abandoneze încă din primul tur de circuit. 

De menţionat că după derularea a două etape din Cupa României, Carcover Racing Team a preluat conducerea în clasamentul pe echipe, după ce a depăşit gruparea CST Merida, cu care era la egalitate de puncte în urma rezultatelor din prima etapă.

Sâmbătă, 11 noiembrie, se va desfăşura etapa a treia, ce va fi găzduită de Timişoara.