Sportivii cluburilor orădene CS Crişul şi King Do-Lions au reuşit să urce de 12 ori pe podiumul de premiere la Cupa României de Semi-kempo, competiţie care a avut loc pe 21 septembrie la Complexul Sportiv Apolo din București.

Dintre aceste clasări ale orădenilor, 6 au fost pe primul loc şi una pe poziţia a III-a din partea celor de la clubul Crișul, iar sportivii de la King Do-Lions au obţinut 4 locuri I și un loc III.

Întrecerile Cupei României de Semi-kempo au fost organizate de Federația Română de Kempo, condusă de președintele Amatto Zaharia, iar în concurs, prevăzut în calendarul competițional al federației, au participat din Bihor două cluburi orădene: CS Crișul (director Pető Dalma Csilla) și King do-Lions (președinte Tulkos Romeo).

De la clubul Crișul, sportivii pregătiți de antrenorul Tulkos Romeo au obținut locul I prin: Denisa Cotuț la senior feminin -65 kg, Karina Mihuța la junior feminin -65 kg, David Sferle la senior masculin +95 kg, Răzvan Cotuț la senior masculin -80 kg, Sebastian Barbu la junior masculin -80 kg şi Răzvan Câmpan la copii 8-10 ani/-40 kg, și locul III prin sportivul Denis Bede la junior masculin -65 kg.

De asemenea, tot de la CS Crişul, sportivii pregătiți de instructoarea Denisa Cotuț au obținut locul V prin Maya Tiponuț, la copii 12-14 ani/-55 kg, și Xavier Tal, la copii 12-14 ani/-45 kg.

Clubul King do-Lions Oradea a fost reprezentat de trei grupe. Grupa condusă de Denisa Cotuț a obținut trei locuri I, prin Larisa Borma la copii 12-14ani/-40 kg, Alexia Tirluța la copii 8-10 ani/-30 kg și Sophia Tiponuț la copii 8-10 ani/-35 kg, în timp ce sportivii David și Vanesa Tirluța s-au clasat pe locul V.

Grupa condusă de instructorul Magyar Zsolt a obținut trei locuri de V, prin Eduard Cermian la copii 12-14 ani/-45 kg, Kreiner Casian la copii 10-12 ani/-35 kg și Anghel Ciuciu la copii 12-14 ani/-60 kg.

Grupa condusă de instructorul David Sferle a obținut locul I prin Cezar Bonchiș la copii 8-10ani/-45 kg, locul III prin Alexandru Milan Ciorna la copii 8-10 ani/-30 kg şi locul V prin sportivul Iulian Veres.

De notat că startul competiției s-a dat cu un stagiu susținut de legenda artelor marțiale, multiplul campion mondial (neînvins), maestrul Benny “The Jet” Urquidez, vedetă a filmelor de Hollywood, care a fost prezent la București ca urmare a invitației făcute de președintele federației, Amatto Zaharia.

„Aș dori să felicit și pe această cale sportivii și instructorii secției de kempo pentru aceste rezultate remarcabile. La începutul pregătirii sportivilor pentru competiție, am discutat cu antrenorul Romeo Tulkos, fixând obiectivele pe care le-am dorit să le atingem și pot afirma cu mare bucurie că aceste obiective au fost depășite”, a transmis, după competiţie, Pető Dalma Csilla, directoarea clubului Crișul.

„După o lungă și grea pregătire, ne-am depășit obiectivele propuse. Sunt mulțumit de rezultatele sportivilor orădeni, desigur va urma o analiză pe linie tehnică, în care vom vedea care au fost eventualele greșeli. Această competiție a fost și un test de evaluare a sportivilor, deoarece după perioada de tranziție vom începe pregătirea în vederea participării la Campionatul Balcanic ce va avea loc în perioada 14-15 decembrie la Oradea”, a declarat Tulkos Romeo, antrenor principal al secției de Kempo de la CS Crișul Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!