Sportivii cluburilor orădene CS GYM şi CSU au obţinut cele mai multe medalii la întrecerile celei de-a 32-a ediţii a Cupei României la Karate Kyokushin, care s-au desfăşurat duminică la sala de jocuri a Universităţii din Oradea.

Astfel, delegaţia orădeană s-a clasat pe primul loc în clasamentul general, atât la echipe, cât şi la individual. Cei de la CS GYM şi-au adjudecat 33 de medalii, iar sportivii de la CSU Oradea au cucerit 13 medalii.

De menţionat că această competiţie este organizată în mod tradiţional de clubul CS GYM Oradea, dar în ultimii ani a avut şi sprijinul valoros al celor de la CSU Oradea.

Cupa României - Campionatul Naţional pe Echipe este singurul eveniment din calendarul Federaţiei Române de Karate Kyokushin ce se desfăşoară pe echipe.

„Aceasta are loc la probele de kata sincron şi kumite (luptă), iar înfruntarea echipelor de trei membri suscită o altfel de emoţie faţă de probele individuale, de aici şi frumuseţea competiţiei. În plus, lupta în cadrul echipelor este open, un adversar cu greutate mică având posibilitatea să se înfrunte cu un adversar mult mai greu decât el”, după cum a declarat Anca Wallmen, preşedintele Federaţiei Române de Karate Kyokushin, cea care s-a ocupat, ca de obicei, de organizarea întrecerilor.

De precizat şi că la ultimele ediţii Cupa României a fost organizată şi pentru probe individuale de copii: U10, U12 şi U14. Astfel, şi la ediţia din acest an, în prima parte a zilei a avut loc competiţia copiilor, după-masa continuând cu probele pe echipe.

Competiţia din acest an, de la Oradea, a fost onorată cu prezenţa a 285 de competitori, de la 22 de cluburi ale Federaţiei Române de Karate Kyokushin.

„Evenimentul a fost o sărbătoare şi prin faptul că am celebrat 20 de ani de la momentul înfiinţări Federaţiei”, după cum a mai precizat Anca Wallmen.

Orădenii au fost reprezentaţi, astfel, de sportivii de la CS GYM şi CSU, karateka antrenaţi de Viviana Moş, Anca Wallmen, Marius Ilaş, Ştefan Moş şi Harris Wallmen.

Evoluţia lor a fost una deosebită, delegaţia orădeană obţinând, ca urmare, cele mai multe medalii, fapt care a plasat-o pe primul loc în clasamentul general, pe ambele competiţii, echipe şi individual. Cei de la GYM au avut 33 de medalii cucerite, iar sportivii de la CSU Oradea, 13 medalii.


Rezultatele obţinute de orădeni:

Cupa României - Campionatul Naţional pe echipe:

Locul 1 la kumite cadete U16, prin echipa formată din Rianna Ciobanu, Maia Budur şi Miruna Maghiar;
Locul 1 la kumite seniori, prin echipa formată din Ştefan Ardelean, Ştefan Moş şi Casian Negruţ;
Locul 2 la kumite cadeti U16, prin echipa formată din Mario Dedis, Patrick Gab şi Sebastian Mraz;
Locul 2 la kumite junioare U18, prin echipa formată din Elisa Randis şi Aniela Buzguţa;
Locul 3 kumite cadeti U16, prin echipa formată din David Câmpan, Gyula Miko şi Alexandru Trebuian;
Locul 3 la kumite juniori U18, prin echipa formată din Laurenţiu Cipciri, Patrik Felecan şi Alessio Bogdan.

Copii 13-14 ani

Locul 1: Raisa Boldis, Irina Iuhas şi Roberta Kabodi
Locul 2: Iringo Vajna şi Bogdan Popa
Locul 3: Patricia Boros şi  Luca Şipoş

Copii 11-12 ani

Locul 1: Una Wallmen, Daria Duma, Victor Tiba, Bercea Matei şi Tudor Junc
Locul 2: Pitic Baruta Iris, Mara Drecin, Darius Raduti, Alexandru Pop, Alex Cuibu şi Ianis Negruţ
Locul 3: Elena Tripon, Riana Ardelean, Sofia Roman, Stelian Abrudan, Luca Petrean şi Tudor Ştirbu

Copii 9-10 ani

Locul 1: Calamar Anna, Suciu Alina şi Clonda Eduard
Locul 2 : Chisiu Sofia, Ichim Clara, Tifor Matei şi Borş Balazs
Locul 3: Vereş Brianna, Clonda Darius, Kadar Zalan, Markus David, Adam Marc, Luca Zlatan şi Luca Dzitac.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!