Sportivii de la clubul CSU Oradea au obţinut rezultate bune la întrecerile celei de-a treia etape a Campionatului Naţional de tir sportiv, competiţie rezervată probelor de aer comprimat şi glonţ şi care s-a desfăşurat la Poligonul "Iosif Sârbu" din Bucureşti, în perioada 22-26 aprilie.

Întrecerile, organizate de Federaţia Română de Tir Sportiv, au fost rezervate seniorilor, tineretului, juniorilor I, II şi III, la puşcă şi pistol.

Antrenorii clubului CSU Oradea, Vasile Leţ şi Adriana Floruţa, au deplasat un număr de opt sportivi, care au concurat la seniori, juniori I şi juniori II.

Orădenii au reuşit să obţină 17 clasări pe podium. Mai exact, au fost adjudecate şase locuri I, şapte locuri II şi patru clasări pe treapta a treia a podiumului de premiere.

Principalul performer a fost Sebastian Blajec, cel care, la seniori, a reuşit să-şi adjudece două medalii de aur, la pistol viteză 25 m şi la pistol standard. De asemenea, Norbert Grama şi-a adjudecat şi el două medalii de aur, dar la juniori I, în probele de pistol sport, respectiv pistol standard.

Celelalte două medalii de aur au fost adjudecate de Vivianne Mangra, care s-a situat pe primul loc la  puşcă 40 focuri culcat şi puşcă 3x20 focuri, ambele probe de la categoria de vârstă juniori II.

Parcă abonată la locul II, Cristina Stoie a adus delegaţiei orădene nu mai puţin de patru medalii de argint, după ce la juniori I, a ocupat locul secund în probele de: puşcă aer comprimat, 60 focuri culcat, puşcă 3x20 focuri şi puşcă aer comprimat mixt. La ultima probă, Cristina a făcut pereche cu Magdiel Şipa, care, şi el, la rândul lui, şi-a mai adjudecat două locuri II, implicit medalii de argint, în probele de puşcă aer comprimat juniori I şi puşcă 40 focuri culcat juniori II.

În fine, cel de-al şaptelea loc II pentru sportivii de la CSU Oradea şi l-a adjudecat Andreea Lezeu, în cadrul probei de pistol sport junioare II. Andreea a mai urcat însă o dată pe podium, pe locul III, în cadrul probei de pistol 40 focuri aer comprimat junioare II.

Celelalte clasări pe treapta a III-a şi, implicit, medalii de bronz au fost cucerite de: Annalisa Toader la pistol sport junioare II şi Csanyi Denisa, în cadrul probelor de puşcă 40 focuri culcat şi puşcă 3x20 focuri, ambele la junioare II.

Pe lângă cele 17 clasări pe podium, sportivii de la CSU Oradea au mai obţinut şi un loc VI, prin Annalisa Toader, în cadrul probei de pistol 40 focuri aer comprimat junioare II.

"Sunt rezultate bune pe care le-am obţinut la această etapă de Campionat Naţional. Este totuşi o etapă pregătitoare pentru Naţionalele care vor avea loc la vară. Aş dori să remarc şi faptul că Vivienne Mangra şi-a făcut şi un record personal în proba de 3x20 focuri", a declarat, pentru BIHOREANUL, antrenorul clubului CSU Oradea, Vasile Leţ.