Echipa de tir sportiv a clubului CSU Oradea, antrenată de Vasile Leţ şi Adriana Floruţa, s-a făcut din nou remarcată, de această dată la întrecerile Campionatelor Naţionale de juniori II şi III, atât pentru aer comprimat, cât şi pentru arme de foc, competiţie care a avut loc la Bucureşti, săptămâna trecută.

La juniori II, la puşcă (arme de foc), orădenii au consemnat rezultate foarte bune, după ce echipa de mixt, formată din Andreea Pop şi Pazman Szabolcs, s-a situat pe primul loc în cadrul probei de 40 de focuri culcat, cu 399,2 puncte.

De asemenea, echipa feminină, formată din Alexia Lezeu, Bianca Lezeu şi Andreea Pop, a cucerit titlul de campioană naţională, în cadrul probei de 20 de focuri genunchi, cu un total de 568 de puncte, dar şi pe cel de vicecampioană naţională la trei probe, 20 de focuri picior (cu 548 de puncte), 3 poziţii x 20 focuri (cu 1 681 puncte) şi 40 de focuri culcat (cu 1 189,9 puncte).

La rândul său, sportivul Pazman Szabolcs a câştigat titlul naţional la toate probele aferente categoriei individual masculin, atât la juniori II cât şi la juniori III.

Tot la individual, Alexia Lezeu a obţinut locul al doilea, la probele de 20 de focuri genunchi (cu 193 puncte) şi 20 de focuri picior (cu 188 puncte), iar proba de 20 focuri x 3 poziţii s-a situat pe poziţia a III-a, cu 568 de puncte.

În ceea ce priveşte categoria de puşcă aer comprimat, cele două echipe ale CSU Oradea, cea feminină formată din Alexia Lezeu, Bianca Lezeu şi Andreea Pop, respectiv cea masculină lacătuită din Pazman Szabolcs, Sorin Fechete şi Matei Judeu, s-au situat pe podium, ocupând poziţia a treia - fetele, respectiv pe cea de-a doua, băieţii.

Nici la categoria pistol (arme de foc), sportivii de la CSU nu s-au lăsat mai prejos, echipa de băieţi (Bucsias Levente, Patrick Puie şi Răzvan Pantea) adjudecându-şi titlul de campioană naţională în probele de pistol sport şi viteză, iar la proba standard s-au situat pe poziţia secundă. Concurând şi la juniori III, cei trei băieţi s-au situat pe primul loc la toate probele.

La individual, sportivul Bucsias Levente a devenit campion naţional în probele de pistol sport şi pistol viteză, iar în proba standard a ocupat locul II, cucerind titlul de vicecampion. La juniori III acelaşi pistolar a acaparat locul I la toate probele de pistol.

Echipa mixtă, formată din Antonia Toader şi Bucsis Levente, a ocupat locul II la categoria aer comprimat şi tot locul II în proba standard juniori III.

Şi cei doi novici ai clubului orădean, Antonia Toader la pistol şi Matei Judeu la puşcă, s-au comportat admirabil, obţinând rezultate satisfăcătoare pentru categoriile lor, după cum transmit cei doi antrenori, într-un comunicat.

Astfel, sportivii clubului CSU Oradea au obţinut rezultate mai mult decât satisfăcătoare la întrecerile Campionatelor Naţionale de tir sportiv pentru juniori II şi III din acest an.