Sportivii lotului olimpic de tineret de la Oradea au obţinut trei clasări pe podium la întrecerile Cupei Europene de Judo Juniori U21, care s-a desfăşurat la Ploieşti. Elevii antrenorilor Aurelian Fleisz şi Alexandru Goncearenco au cucerit un loc I, prin Marcel Cercea şi două poziţii pe treapta a doua, prin Vlad Luncan şi Luca Kunszabo.

Astfel, judoka din lotul olimpic de la Oradea au cucerit trei medalii, dintre care una de aur şi două de argint.

Pe cea mai înaltă treaptă a podiumului s-a situat Marcel Cercea, în cadrul categoriei 73 kg. Pe locul II s-a situat Vlad Luncan, de la JC Liberty LPS, la 55 kg, dar şi Luca Kunszabo, tot de la JC Liberty LPS, în cadrul categoriei 100 kg.

În preajma podiumului s-a situat şi Laurenţiu Mezei, tot de la JC Liberty LPS, care a ocupat locul V la 81 kg.

De notat faptul că la această competiţie au participat 269 sportivi din 29 de ţări, iar întrecerile au reprezentat o ultimă verificare înaintea Campionatului European de Juniori U-21, care va avea loc la Malaga, în Spania, în perioada 16 - 18 septembrie.

Conform antrenorului Aurelian Fleisz, nominalizarile lotului olimpic de tineret de la Oradea pentru Campionatul European sunt: Vlad Luncan (55 kg), Marcel Cercea (73 kg),  Alexandru Raicu (73 kg), Andrei Guşă (81 kg), Luca Kunszabo (100 kg) şi Mircea Croitoru (+ 100 kg).