În perioada 22-25 iulie a avut loc la Timişoara Campionatul Naţional de Volei pe plajă, categoria cadeţi (U18), unde Liceul cu Program Sportiv Bihorul a fost reprezentat de perechea formată din sportivii Antonio Cipleu şi Sergiu Popa, însoţiţi de profesorul Zoltan Kovacs.

Orădenii au reuşit să cucerească medaliile de argint şi să devină vicecampionii României, după ce au avut un meci extrem de disputat în finala mare, cu cei de la EX 4 Bucureşti.

Primul set l-au câştigat bucureştenii cu 26-24, apoi Cipleu şi Popa s-au impus în cel de-al doilea cu 23-21, dar în decisiv adversarii de la EX 4 Bucureşti au învins din nou, cu 15-10. Scorul final pe seturi a consemnat victoria celor din capitală cu 2-1, care au devenit campioni naţionali.

Din păcate, sportivii orădeni nu au reuşit să domine până la sfârşit, chiar dacă au avut un parcurs bun până în finală. „Sunt convins că aceşti copii nu se vor opri până nu vom obţine medalia de aur. Trebuie să subliniem faptul că Oradea a fost şi va rămâne un centru de temut în voleiul de plajă", a declarat, la întoarcere, antrenoul Zoltan Kovacs.

Primele patru clasate au fost:

1. Ex4 Volei Bucureşti

2. L.P.S. Bihorul Oradea

3. L.P.S. Bistriţa

4. Westar Arad

Pentru tinerii sportivi orădeni urmează, în perioada 12-15 august, la Bucureşti, Campionatele Naţionale de juniori şi junioare, „unde sperăm din nou să obţinem un rezultat bun”, a mai precizat profesorul Zoltan Kovacs.