Echipa de tenis cu piciorul Tengo Salonta a fost invitată să experimenteze cel mai nou sport apărut pe plan mondial, teqball, în cadrul unui turneu organizat la Jidvei.

Având în vedere performanţele sportive obţinute în competiţiile naţionale şi internaţionale de fotbal-tenis (regulament FIFTA) şi futnet (regulament UNIF), salontanii au fost invitaţi de conducerea Federaţiei Naţionale de Teqball care este foarte aproape de a primi recunoaşterea oficială.

Bihoreanul Marius Vizer jr., care este secretarul general al Federaţiei Internaţionale de Teqball (FITEQ), a fost şi el prezent la turneul de la Jidvei.

"Am avut plăcerea să experimentăm un sport nou, asemănător cu cel practicat de noi, dar totuşi diferit, care necesită o pregătire specifică. A fost un turneu organizat la probele de simplu şi dublu, desfăşurat în condiţii excelente la Jidvei. S-a jucat pe patru mese, cu jucători din România, dar şi din mai multe ţări ale Europei. Pentru noi a fost o experienţă interesantă, mai ales că ne-am familiarizat cu regulamentul înaintea turneului. Deşi am întâlnit jucători care se antrenează de ceva vreme pe aceste mese curbate, am câştigat un meci, ceea ce nu e rău la început", a concluzionat Vasile Sorean, conducătorul CS Tengo.

La turneul de la Jidvei au concurat patru jucători salontani - Vasile Sorean jr., Nagy Darius, Marc Bence şi Lăzău Norbert - care au evoluat atât la simplu, cât şi în proba de dublu.

După cum anunţă clubul salontan, acesta urmează să primească gratuit o masă de teqball din partea federaţiei, pentru a putea practica regulat şi acest sport care se dezvoltă rapid în întreaga lume, la iniţiativa lui Marius Vizer Jr.