Sportivii salontani au avut evoluţii de excepţie, cucerind 12 medalii, dintre care 11 de aur şi una de argint, cu echipa reprezentativă a României la întrecerile Campionatului Mondial de Fotbal-Tenis, desfăşurat în perioada 30 noiembrie - 2 decembrie în oraşul Alanya din Turcia. 

Performera bihorenilor: Andreea Neag

Din lotul condus de selecţionerul Frederico Tavares au făcut parte nouă jucători pregătiţi de antrenorul Vasile Sorean sr. la Clubul Sportiv Tengo Salonta.

Andreea Neag a fost performera delegaţiei salontane, ea reuşind să obţină patru medalii de aur: două la categoria U21 (la proba de dublu şi cea de triplu), iar alte două la senioare, tot la dublu şi triplu.

La succesele bifate de echipa U21 şi-au adus aportul încă doi componenţi ai CS Tengo Salonta, Marc Bence şi Lăzău Norbert, care au devenit și ei campioni mondiali la dublu şi la triplu.

Medalii pe toate planurile

La juniori, Halász Dániel a cucerit două medalii de aur, la simplu şi la triplu, în timp ce David Suciu şi Kádár Imre au făcut parte din echipa de dublu care a pierdut la mare luptă finala în faţa naţionalei Republicii Moldova. S-au revanşat, însă, la triplu, unde au urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere.

Alţi trei jucători formaţi la Tengo Salonta, care activează în prezent sub culorile echipei campioane, CSM Slatina, au cucerit medalii de aur în cadrul Campionatelor Mondiale din Turcia. Alex Sorean a devenit triplu campion mondial (simplu, dublu şi triplu), Nagy Darius dublu campion mondial (dublu şi triplu), iar Vasile Sorean jr. a urcat şi el pe prima treaptă a podiumului împreună cu echipa de triplu.

Alături de România, în Turcia au evoluat alte 15 reprezentative naţionale: Franţa, Danemarca, Ungaria, Italia, Moldova, Slovacia, Azerbaidjan, Irak, Algeria, SUA, Mexic, Pakistan, Albania, Cipru de Nord şi Turcia.

"România a rămas o forţă mondială în fotbal-tenis, dovadă cele 11 finale câştigate. Ne onorează faptul că jucătorii formaţi la clubul nostru şi-au adus contribuţia la obţinerea acestor succese. Fotbal-tenisul salontan are campioni mondiali şi europeni într-un sport neolimpic care în România este foarte popular", a declarat Vasile Sorean senior, antrenorul celor de la CS Tengo Salonta.

Rezultate naționale

De precizat că CS Tengo Salonta a încheiat un an foarte bun şi pe plan intern. Senioarele au obţinut medaliile de bronz în cadrul Campionatului Naţional, în timp ce echipa de juniori a devenit vicecampioană naţională.

Cinci clasări pe podium au fost obţinute la Cupa României, patru locuri 2 (seniori, senioare, U21 mixt şi seniori mixt) şi un loc 3 (juniori).

De asemenea, trioul salontan, Darius Nagy, Alex Sorean, Vasile Sorean jr., a reuşit în acest an eventul pentru CSM Slatina, câştigând atât titlul naţional, cât şi Cupa României.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!