Datorită rezultatelor foarte bune înregistrate la prima competiţie din acest an, un sportiv al C.S. Crişul Oradea a fost selectat să participe la Campionatul European indoor de tir cu arcul, competiţie care va avea loc în perioada 19 - 26 februarie la Varazdin, în Croaţia.

Este vorba despre Sergiu Pallag, care are 16 ani şi a început să tragă cu arcul în 2018, la Clubul Sportiv Redpoint, singurul club de performanţă în tirul cu arcul din Bihor.

După participări victorioase în 2019 la campionatele indoor şi outdoor pentru copii, a făcut o pauză de aproape trei ani, revenind în 2022 la clubul de origine, unde performanţele nu s-au lăsat aşteptate. El este elev în clasa a XI-a A la Liceul de Arte Oradea, iar profesorii spun despre el că este un elev deosebit, atent şi silitor.

„Un copil excepţional, de obicei reuşeşte ce îşi propune să facă. Vine primul la şcoală, sunt foarte bucuroasă pentru performanţele lui şi cred că acest sport îl ajută foarte mult”, a afirmat diriginta lui, Sorina Tivadar.

Sergiu Pallag va pleca miercuri, 14 februarie, în cantonament cu lotul naţional al României, iar de acolo la Varazdin în Croaţia, pentru Campionatul European de sală.

„Sper să obţin un rezultat care să arate că participarea mea la acest concurs de talie europeană a fost motivată, mai ales că am coechipieri care trag foarte bine şi împreună putem obţine şi o medalie la echipe”, a declarat Sergiu Pallag, care anul trecut şi-a schimbat arcul cu unul mai performant.

„Criterul de selecţie l-a reprezentat clasamentul de la recentul campionat naţional de juniori, unde Sergiu s-a clasat pe podium şi mi-a plăcut atitudinea lui”, a declarat antrenorul federal al României, Cezar Alexandrescu.

La Campionatul European indoor de tir cu arcul participă 9 sportivi din România, dintre care 3 la arc olimpic, 3 la barebow şi 3 la compound (trei echipe). Potrivit antrenorului federal, obiectivele ţării noastre la această importantă competiţie sunt locurile 1-6 la echipe, dar nu este exclus şi un rezultat individual foarte bun.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!