Pugilistul clubului Basti Box Salonta Vasile Nedelcu a devenit vicecampion naţional de box, după ce a ajuns până în finala categoriei 67 kg de la Campionatul Naţional desfăşurat la Târgu Mureş.

După ce în semifinale a trecut de Oszkar Fiko, din Miercurea Ciuc, în ultimul act Nedelcu a dat peste multiplul campion naţional Florentin Niculescu (34 de ani – CS Năvodari), în faţa căruia a trebuit să se recunoască învins la puncte, după un meci foarte frumos şi electrizant.

Astfel, sportivul pregătit de antrenorul Sebastian Silaghi s-a clasat pe locul 2 şi a intrat în posesia medaliei de argint, fiind felicitat personal şi de către preşedintele Federaţiei Române de Box, Vasile Cîtea.

Vasile Nedelcu are 26 de ani, este originar din judeţul Vrancea, din comuna Cârligele, dar s-a stabilit recent în localitatea bihoreană Ciumeghiu.

"Din punctul meu de vedere, Vasile merită tot respectul pentru modul în care se pregăteşte, dorinţa şi sufletul pe care îl pune în arta nobila box. Titlul de vicecampion naţional este un început frumos şi promiţător", a declarat, după competiţie, antrenorul şi managerul clubului Basti Box Salonta, Sebastian Silaghi.

Pentru pugiliştii clubului bihorean urmează acum o perioadă de pregătire mult mai amplă, cu meciuri test în luna decembrie, la "Ivano Frankivsk" în Ucraina, iar anul 2022 va aduce ediţia jubiliară la 50 de ani de la înfiinţarea "Centurii de Aur", care va avea loc în luna aprilie la Iaşi.