Tragedie în lumea sportului bihorean. Fostul judoka Adrian Merge s-a stins din viaţă la doar 35 ani. 

Anunţul a fost făcut de clubul CSM Oradea, acolo unde Adrian Merge a activat în decursul carierei sale. 

Potrivit unor surse din anturajul fostului sportiv, acesta a decedat în noapte de joi spre vineri, după ce a suferit de o boală cumplită.

"Din câte ştiu eu a suferit de o boală numită scleroză laterală, o boală degenerativă şi nu a mai putut fi tratat. A descoperit-o în urmă cu aproximativ 3-5 ani, atunci când a şi abandonat activitatea de sportiv de performanţă. A făcut tot felul de tratamente şi în Italia şi Serbia, dar nu a mai putut fi salvat. Îmi pare aşa de rău de el, era un tip zdravăn! El a început activitatea la Liberty Oradea, fiind descoperit de antrenorul Valentin Bonca, după care l-am preluat eu la LPS - Liberty în 2000, apoi a ajuns la CSM, până în 2018, când s-a retras", a declarat pentru BIHOREANUL, antrenorul Emil Morar, cel care în prezent este şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Judo.

Adrian Merge a fost multiplu campion naţional, la toate categoriile de vârstă, copii, cadeţi, juniori şi seniori.

De asemenea, el a fost medaliat şi la alte competiţii naţionale şi balcanice, atât la juniori, cât şi la seniori.

În anul 2011 el a participat la Campionatele Mondiale de judo, la categoria 73 kg, dar cel mai important rezultat pe plan internaţional l-a obţinut la Rotterdam în anul 2004, medalie de bronz la Campionatul European de cadeţi.

După cum transmite clubul CSM Oradea, funeraliile se vor desfăşura duminică, de la ora 15, la Capela Orășenească din Cimitirul Municipal Oradea. 

Sincere condoleanţe familei îndoliate!

Adrian Merge

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!