Locuinţa mea de vară e termală! Mii de turişti din ţară şi străinătate, dar şi orădeni sătui de suptorul din betoanele oraşului, s-au refugiat duminică din faţa caniculei în ştrandurile din Băile Felix, la distracţie şi bălăceală.

La ora 11, aquapark-ul President era plin aproape la limită. Vizitatori de toate vârstele făceau plajă la soare, citeau la umbră sau îşi răsfăţau trupurile cu masajul acvatic oferit de bazinele interioare. Sucurile, îngheţata şi berea au avut cea mai mare trecere.

Succesul răcoritoarelor a fost întrecut doar de cel al toboganelor din vârful cărora, după minute lungi de aşteptare să le vină rândul, copii de toate vârstele îşi dădeau drumul la vale ţinându-se de nas. Impactul cu apa se lăsa cu o plasă de stropi care, aruncată pe mal, dădea fiori reci celor rămaşi pe uscat.

În aşteptarea deschiderii aquapark-ului de pe malul Crişului Repede, orădenii şi-au răcorit, de nevoie, pofta de distracţie şi scaldă în bazinele de sub pădurea Cordăului.

Chefuri "spumante"

Până în jurul orei 14 în ştrandul Apollo intraseră deja peste 5.000 de vizitatori, turişti români din judeţele limitrofe, clienţi veniţi din Oltenia şi Moldova, dar şi vizitatori europeni, majoritatea din ţările nordice, încântaţi de soare şi binefacerile apei termale.

STC Felix le-a organizat duminică clienţilor sesiuni repetate de spuma party, pe ritmuri estivale, care au făcut ca arealul ales pentru chef să se dovedească neîncăpător.

Copii, tineri şi oameni în toată firea s-au înghesuit să ţopăie cu mâinile ridicate în valul alb - auriu care ţâşnea din tunul de spumă. Scăldătorii au fost atât de flămânzi după răcoarea clăbucilor încât, la oprirea tunurilor, pentru reîncărcare, nu au ezitat să se tăvălească în stratul aşternut pe gresie.

Pentru cei care în pauza dintre două băi "spumante" mai aveau încă energie, gazdele au organizat concursuri sportive de minifotbal şi beach volei, în vreme ce angajaţii unei firme de divertisment au luat copiii în grijă pentru ca părinţii să se poată distra liniştiţi. Sau măcar să uite pentru câteva ore de grijile zilei de luni...