Orădeanul ştie cel mai bine ce îi lipseşte cartierului său! Consiliul Local a hotărât joi implementarea, începând din 2018, a procesului de bugetare participativă care le oferă orădenilor posibilitatea să propună şi să voteze, online şi în cadrul unor întâlniri cu reprezentanţii municipalităţii, proiectele care le doresc.

Municipalitatea va aloca în fiecare an 1,5 milioane euro pentru implementarea a 10 proiecte, cu o valoare maximă de 200.000 euro, dorite de orădeni.

Potrivit regulamentului privind modul de derulare a procesului de bugetare participativă, municipalitatea va prelua propunerile orădenilor pe o platformă online de pe portalul Primăriei.

Proiectele vor fi încadrate pe opt domenii: infrastructură stradală, amenajare de spaţii verzi şi locuri de joacă, mobilitate, amenajare spaţii publice, infrastructură culturală, infrastructură socială, de sănătate şi digitalizare.

Propunerile formulate de orădeni vor fi evaluate de o comisie, iar cele considerate eligibile vor fi supuse votului popular. Lista finală a proiectelor va fi stabilită în cardrul unor întâlniri pe care reprezentanţii municipalităţii le vor avea cu orădenii direct în cartiere.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, "prin procesul de bugetare participativă, municipalitatea are în vedere creşterea nivelului de dialog şi colaborare dintre cetăţeni şi administraţia publică locală, precum şi ajustarea politicilor publice la nevoile şi aşteptările cetăţenilor, pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii în municipiul Oradea".