Municipalitatea organizează o dezbatere publică pe marginea bugetului local pe anul în curs, luni, de la ora 17, în sala mare a Primăriei.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, la dezbatere sunt invitaţi reprezentanţii ai patronatelor locale, ai Comisiei de buget din cadrul Consiliului Local, reprezentanţi ai firmelor şi organizaţiilor non-guvernamentale, dar şi simpli contribuabili.

Potrivit estimărilor reprezentanţilor municipalităţii, anul acesta oraşul se bazează pe venituri de 1,4 miliarde lei, cu 30% mai mari decât în 2018. Creşterea a intervenit pe fondul proiectelor europene atrase şi a creditelor luate pentru cofinanţarea acestora.

După cum BIHOREANUL a mai scris, Oradea se bazează în acest an pe un buget record datorită finanţărilor europene contractate şi a creditelor luate pentru cofinanţarea acestora.

În ciuda unui buget în creştere, municipalitatea se vede obligată să scoată la vânzare terenul fostei Pieţe Ioşia şi clădirea fostei Policlinici cu plată pentru a compensa pierderea în valoare de 15,6 milioane euro provocată de măsurile fiscale ale Guvernului. Dacă primarul Ilie Bolojan şi-a declarat intenţia de a aloca pentru investiţii tot al treilea leu din bugetul local, reprezentanţii PSD au susţinut că, având în vedere creşterea veniturilor la buget, vor cere reducerea taxelor şi impozitelor plătite de orădeni. 

Citiți aici mai multe informaţii pe tema bugetului local pentru anul 2019.