Un cetăţean srilankez în vârstă de 44 ani, arestat preventiv la sfârşitul lunii trecute pentru trei acuzaţii de agresiune sexuală comise asupra a două femei şi a unei fete de 12 ani din Oradea, a fost trimis în judecată, joi, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea. 

Bărbatul este cel despre care BIHOREANUL a scris că a bruscat două orădence în vârstă de 33, respectiv 48 ani, în faţa unei biserici de pe strada Dunării, şi o fetiță de 12 ani pe strada Muntele Găina. În toate cele trei cazuri, victimele au fost sărutate pe gât de bărbat, care apoi a fugit.

Individul, pe nume Manithungage Chaminda Sejeewa Kumara Silva, a fost găsit, pe 28 mai, de poliţiştii orădeni, iar la solicitarea anchetatorilor Judecătoria Oradea a şi emis, atunci, pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Deşi bărbatul a contestat măsura la Tribunalul Bihor, instanţa a menţinut-o ca întemeiată şi legală. 

El a fost trimis în judecată, joi, pentru două infracţiuni de agresiune sexuală asupra unei persoane majore, infracţiune pentru care Codul penal prevede o pedeapsă între 2 şi 7 ani, şi o infracţiune de agresiune sexuală săvârşită asupra unui minor, pedepsită cu detenţie între 3 şi 10 ani.

Procesul lui Manithungage va începe la Judecătoria Oradea. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!