Stadionul Tineretului, aflat în administrarea Liceului cu Program Sportiv Bihorul, va fi preluat de municipalitate, în vederea reabilitării integrale.

Viceprimarul Florin Birta s-a întâlnit joia trecută cu directorul liceului, Dan Matei, pentru stabilirea măsurilor de luat pentru refacerea bazei sportive.

"Domnul director Dan Matei şi-a exprimat acordul în sensul colaborării dintre cele două instituţii, astfel că în acest moment lucrăm la un studiu de fezabilitate pentru modernizarea Stadionului Tineretului", a anunţat ulterior viceprimarul.

Pentru a putea prelua stadionul, municipalitatea are nevoie de acordul conducerii Liceului cu Program Sportiv Bihorul, care l-a primit în administrare de la Ministerul Educaţiei Naţionale.

Potrivit viceprimarului Birta, municipalitatea are deja acceptul de principiu al Ministerului, aşa că acordul directorului Dan Matei face posibilă demararea formalităţilor în vederea investiţiei.

"După ce vom prelua stadionul în administrare şi vom avea finalizat studiul de fezabilitate vom identifica şi sursele de finanţare pentru această lucrare. Acestea ar putea fi bugetul local sau fondurile europene", a spus Birta.

Proiectul de reabilitare a stadionului Tineretului va implica refacerea terenului de fotbal, precum şi a pistei de alergare din jurul său, astfel încât să le ofere sportivilor bihoreni condiţii de pregătire la nivel de performanţă.

În cadrul proiectului vor fi reabilitate şi tribunele bazei sportive, aflate în prezent în stare de degradare.

Află istoria stadionului, din articolul:

"Oradea ieri, Oradea azi: Stadionul Tineretului a fost prima arenă sportivă a oraşului"