Un stâlp din fier amplasat pe spațiul pietonal de la colțul Pieţei Unirii cu strada Independenţei din Oradea a fost doborât, în noaptea de marți spre miercuri, de un șofer care apoi a fugit de la locul faptei. 

Incidentul ar fi avut loc după miezul nopţii, iar în urma impactului, stâlpul care susţine plăcuţa cu denumirea străzii a rămas înclinat, susţinut de doar două şuruburi.

Poliţia Locală cercetează înregistrările camerelor de luat vederi pentru identificarea făptaşului, cu atât mai mult cu cât printre suspecţi se numără chiar un echipaj de poliţie aflat în misiune.

Potrivit unui martor citat de Bihon.ro, maşina de Poliţie Locală ar fi dat în spate fără ca şoferul să se asigure, a doborât stâlpul, ocupanţii au coborât să vadă ce s-a întâmplat, după care s-au urcat în autovehicul şi au plecat.

Directorul interimar al Poliţiei Locale Oradea, Ioan Găluţ spune că în momentul de faţă se fac demersuri pentru identificarea vinovatului.

"Ştiam de incident de azi-noapte. În momentul de faţă se verifică înregistrările tuturor camerelor de luat vederi din zonă. La faţa locului a fost, într-adevăr un echipaj mixt de Poliţie cu Poliţie Locală, dar colegii au raportat că aşa au găsit stâlpul la sesizarea făcută de un cetăţean", a spus Găluţ.

Directorul susţine că pe maşina de serviciu a echipajului de Poliţie nu se vede nicio urmă de tamponare.

Bine ar fi să "se vadă", însă, accidentul pe camerele de luat vederi, iar înregistrările să ducă la identificarea făptaşului.

Nu de alta, dar în caz contrar sistemul de supraveghere video al municipiului Oradea în care Primăria a investit de-a lungul anilor circa un milion de euro și oamenii plătiți să îl supravegheze ridică semne mari de întrebare privind eficiența...

UPDATE. IPJ Bihor: Stâlpul din centrul Oradiei a fost doborât de un echipaj de poliţie, care a părăsit locul incidentului!

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor a confirmat miercuri după-amiază pentru BIHOREANUL că stâlpul de fier din Piaţa Unirii a fost doborât de o maşină a Poliţiei Municipiului Oradea.

În noaptea de luni spre marţi, după incident, echipajul a părăsit locul tamponării fără să anunţe. Poliţiştii în cauză au fost identificaţi.

Iniţial s-a vehiculat că responsabil ar fi un echipaj al Poliţiei Locale Oradea, însă până la urmă s-a descoperit că nu a fost aşa. 

Citeşte mai mult, aici!