Cablurile de pe faţadele clădirilor orădene vor fi coborâte în subteran. Primăria organizează licitaţia pentru desemnarea unui concesionar care să investească aproximativ 9,5 milioane euro în amenajarea a 200 kilometri de canale tehnice pentru reţelele de comunicaţii electronice şi electrice.

Procedura de selecţie va fi urmată de obligativitatea demontării cablurilor de pe faţadele clădirilor orădene, concesionarul urmând să îşi amortizeze investiţia în următorii 40 de ani din închirierea canalizaţiei subterane către firmele interesate.

Potrivit anunţului de licitaţie, firmele interesate pot depune solicitări de clarificări până pe 17 aprilie, depunerea ofertelor urmând să se facă, în plic închis, până pe 29 aprilie la ora 9. Deschiderea ofertelor va avea loc de la ora 12, în Sala Mică a Primăriei.

Pentru realizarea investiţiei municipalitatea va pune la dispoziţia concesionarului 100.000 metri pătraţi de teren pe care acesta din urmă va realiza canale tehnice cu o lăţime de 0,50 metri şi o adâncime maximă de 1,1 metri. Investitorul se va obliga să finalizeze în doi ani de la semnarea contractului nu mai puţin de 150 kilometri de canale tehnice. Lucrările vor începe din zona centrală şi bulevardele aglomerate.

Pentru suprafaţa de teren concesionată investitorul va plăti municipalităţii o redevenţă de un leu pe metrul pătrat pe an plus. În plus, acesta va plăti bugetului local minimum 15% din veniturile încasate din închirierea tubulaturii către firmele interesate, dar nu mai puţin de 60.000 euro pe an.

Amenajarea canalelor tehnice urmăreşte demontarea tuturor reţelelor de comunicaţii de pe faţadele clădirilor orădene, proprietarii acestora urmând să le mute în canalele tehnice realizate de concesionarul municipalităţii în schimbul unei chirii lunare. Chirie care se va regăsi în final în facturile orădenilor...