Staţiunea Băile Felix a ajuns o localitate fantomă, cu toate străzile pustii. Turiştii au plecat acasă, respectiv și-au anulat rezervările, de teama infestării cu COVID-19.

Este pustiu...

SC Turism Felix şi-a închis toate hotelurile începând de duminică, la finalul ultimei serii de turişti cazaţi. "Am trimis oamenii acasă, în concediu de odihnă, până pe 1 aprilie. Vom vedea la sfârşitul lunii martie ce decizii vom lua pentru viitor", a declarat pentru BIHOREANUL, Florian Serac, directorul SC Turism Felix.

Hotelurile Internaţional, Termal şi Nufărul au toate parcările goale. Inclusiv hotelul Lotus Therm, de cinci stele, este pustiu.

Toate ştrandurile din staţiune sunt la rândul lor închise şi goale.

Zilele acestea, printre puţinii trecători din staţiune se numără angajaţii societăţii ţinuţi la locul de muncă pentru curăţenie, zugrăveli ori reparaţii.

"Echipele de întreţinere fac curat şi reparaţii. Programul de investiţii merge înainte. În prezent se lucrează la renovarea bucătăriei de la hotelurile Poieniţa şi Mureşul, în pregătirea perioadei de după criza declanşată de coronavirus", a spus Serac.

Fără vânzări

Industria ospitalităţii din cunoscuta staţiune balneo-climaterică s-a prăbuşit. "Lucrurile au început să se strice în urmă cu două săptămâni. După ce SCT Felix a anunţat săptămâna trecută că îşi închide hotelurile, restaurantele au început să tragă, pe rând, obloanele. Luni s-au închis Rustic şi Casa Transilvania, marţi s-a închis Club Art", a povestit un localnic. 

Miercuri, în Băile Felix s-au închis şi celelalte restaurante şi localuri, după ce Guvernul a decis acest lucru pentru limitarea răspândirii COVID-19. De acum, autorităţile permit să funcţioneze doar restaurantele de tip drive-in şi cele care fac livrări la domiciliu.

În absenţa turiştilor, comercianţii din localitate se confruntă cu prăbuşirea vânzărilor. "În ultimele două săptămâni vânzările au scăzut cu 75%, iar sâmbătă şi duminică, zilele în care în mod obişnuit staţiunea se umple de orădeni veniţi la plimbare, vânzările au scăzut cu peste 90%. Deşi a fost o zi cu soare, n-am vândut nici de 100 lei", a povestit un comerciant.

"În regim room-service"

În prezent, singurul hotel rămas deschis în Băile Felix este President. Complexul cu acelaşi nume de sub pădurea de la capătul staţiunii şi-a închis de miercuri aquapark-ul şi restaurantul.

Ordinul ministrului de Interne, Marcel Vela, privind închiderea restaurantelor, cafenelelor şi localurilor a obligat conducerea complexului President să ia măsuri ieşite din comun. "Bucătăria funcţionează cu măsuri de precauţie excepţionale. Accesul este restricţionat, totul este dezinfectat, iar masa este furnizată oaspeţilor în regim de room service", a declarat directorul complexului, Dumitru Fechete.

În staţiunea Băile Felix, cu o capacitate de peste 7.000 de locuri de cazare, miercuri la prânz erau cu toții circa 50 de turişti, cazaţi toţi la hotel President. "Cât timp ne permit condiţiile legale, noi vom funcţiona în continuare", a spus Fechete.

Chiar dacă numărul turiştilor a scăzut dramatic, conducerea complexului President îşi continuă programul de investiţii. Noul hotel de patru stele, cu o capacitate de 350 de locuri, urmează să fie finalizat la sfârşitul lunii aprilie. Pentru vremurile mai bune în care toată lumea își pune speranța...