Prostia, lenea, indolenţa şi fudulia sunt periculoase mai ales pentru că sunt molipsitoare. Activitatea şefului Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle, a fost de multe ori sever criticată. Nimeni însă nu a observat că nici consilierii judeţeni nu sunt deloc mai breji.

Mulţi dintre aleşii noştri nu citesc proiectele înainte de şedinţă, habar n-au de regulamentul de funcţionare, în schimb debitează inepţii. Trebuie să fii rău îngrămădit ca după trei ani de mandat să votezi indexarea chiriei la Muzeu şi să nu-ţi dai seama că ai destule voturi pentru ca Hotărârea să fie adoptată. Această recentă gogomănie se adaugă şirului nesfârşit de mari realizări ale consilierilor judeţeni, dintre care vreau să mai amintesc câteva.

Au reuşit să transfere programul "Cornul şi laptele" la primării pentru ca domniile lor să nu mai fie stresate cu asemenea fleacuri.

Au reuşit să paseze Spitalul Judeţean la Primăria Oradea pentru că, deşi nimeni nu a murit de muncă, nici lenea nu a ucis pe nimeni.

Au lăsat renovarea Teatrului pe umerii aceleiaşi Primării Oradea.

Au zugrăvit Aeroportul în timp ce pe pistă creşte iarbă, ba au mai făcut şi câteva studii de fezabilitate nule.

Au îngropat 10 milioane de euro într-un sediu de Muzeu nefuncţional, în care plouă.

Au reuşit să nu termine drumul de Padiş.

Au dat aiurea sporuri angajaţilor, iar aceştia lucrează acum practic pe gratis ca să dea banii înapoi.

Pare caraghios că orădenii se chinuie să atragă fonduri UE pentru Complexul termal Nymphea, când există în buricul târgului ditamai Staţiunea balneară Consiliul Judeţean.