Împătimiţii jocurilor de noroc sunt buni de plată. Conform Ordinului Ministrului Finanţelor Publice 52 din 2011, accesul în cazinouri şi la jocurile de noroc de tip slot-machine se va face începând din această lună numai pe bază de bilet. "Agenţii economici care deţin cazinouri vor permite accesul în unităţile autorizate numai pe baza unui bilet de intrare valabil 24 de ore în intervalul 8 - 8, pentru fiecare persoană. Preţul unui bilet a fost stabilit la 20 lei", a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, Marius Fandly, adjunctul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bihor.

În plus, organizatorii jocurilor de noroc de tip slot-machine, aparate uşor de întâlnit în toate localurile publice, vor trebui să încaseze de la jucători o taxă de cinci lei pentru fiecare aparat la care vor să joace. "Dacă un jucător vrea să îşi încerce norocul la trei aparate diferite, trebuie să plătească 15 lei în plus, pe lângă banii pe care îi joacă efectiv", a declarat pentru BIHOREANUL, Marius Fandly.

Directorul adjunct al DGFP Bihor, a mai spus că măsura taxării accesului la jocurile de noroc a fost luată de statul român datorită succesului de care se bucură acestea în vreme de criză economică. Modul în care agenţii economici respectă Ordinul 52 din 2011 va fi verificat în perioada următoare de echipe de control ale finanţelor bihorene şi ale Gărzii Financiare.