Tinerii înotători orădeni Ştefan Duca şi Anastasia Bako îşi confirmă şi la cadeţi valoarea pe care o au. Cei doi au cucerit, împreună, cele zece medalii pe care delegaţia clubului Crişul Oradea le-a obţinut la întrecerile Campionatului Naţional de înot pentru cadeţi (rezervat sportivilor de 12 - 14 ani), competiţie care s-a desfăşurat în weekend la Târgovişte şi care a reunit la start 470 de concurenţi, proveniţi de la 67 de cluburi din întreaga ţară.

Clubul orădean a deplasat 12 sportivi, pregătiţi de antrenorii Remus Oros, Georgeta Schier şi Cristina Madău. Dintre aceştia, Ştefan Duca şi Anastasia Bako au reuşit cele mai bune performanţe, fiecare urcând de câte cinci ori pe podium.

În vârstă de 12 ani, Ştefan Duca se anunţă un sportiv de certă perspectivă pentru judeţul Bihor şi chiar pentru lotul naţional, întrucât din nou a ocupat de trei ori locul I, fiind medaliat cu aur şi cucerind trei titluri naţionale. Ştefan a câştigat la Târgovişte probele de 50 şi 100 m liber şi 200 m mixt. În plus, şi-a adjudecat şi o medalie de argint, la 100 m spate, dar şi una de bronz, în cadrul probei de 50 m fluture. El a fost foarte aproape de podium şi la 100 m bras, unde s-a clasat pe locul IV.

Cel de-al patrulea titlu naţional pentru CS Crişul de la aceste întreceri l-a cucerit Anastasia Bako, în vârstă tot de 12 ani, care s-a impus în cadrul probei de 100 m bras. Anastasia a devenit şi vicecampioană naţională la 50 şi 100 m liber, dar a ocupat şi două locuri III, cucerind bronzul la 50 m fluture şi 200 m bras. Pe lângă acestea, Anastasia a mai ocupat un loc IV la 100 m fluture şi un loc VI la 200 m mixt.

Clubul Crişul Oradea i-a mai avut ca participanţi la Naţionalele de înot pentru cadeţi de la Târgovişte pe: Veronica Negru, Luca Cionca, Iari Eduard, Mihai Zach, Lörincz Jázmin, Tudor Creţ, Kemecsei Csenge, Filla Barbara, Márton Panna şi Szentpéteri Márk.

De menţionat că, la finalul competiţiei, clubul Crişul Oradea a ocupat locul 12 din 67 participante în clasamentul general pe echipe, alcătuit prin adiţionarea punctelor din întrecerile individuale.