Preşedintele PDL Bihor, deputatul Ştefan Seremi, a dezvăluit că la întâlnirea de marţi seară cu şefii organizaţiilor judeţene ale partidului, desfăşurată la Vila Lac 1, preşedintele Traian Băsescu a opinat că ar fi de dorit pentru partid schimbarea premierului.

"Domnul preşedinte a abordat aceleaşi probleme care au fost discutate şi la întâlnirea cu parlamentarii. A insistat mai ales pe problema relansării guvernării şi dacă e nevoie de o schimbare de guvern sau nu. Preşedintele a punctat problemele care ne stau în faţă şi ne-a spus că ar fi poate mai bine dacă am veni cu alt premier. Nu a folosit chiar aceste cuvinte, dar asta a fost ideea", a declarat pentru BIHOREANUL preşedintele PDL Bihor, deputatul Ştefan Seremi.

Liderul organizaţiei judeţene a PDL Bihor a mai afirmat că motivul pentru care şeful statului propune eventuala schimbare a premierului este deteriorarea imaginii publice a acestuia, în urma măsurilor "nepopulare" luate pentru diminuarea efectelor crizei. "Domnul preşedinte ne-a spus că premierul Emil Boc a luat măsuri necesare, dar foarte nepopulare", a declarat preşedintele PDL Bihor.

Începând de duminică au avut loc mai multe întâlniri între Traian Băsescu şi reprezentanţi ai PDL, unde s-a discutat strategia pentru alegerile din partid. În cadrul întâlnirilor, şeful statului a susţinut necesitatea înlocuirii lui Emil Boc cu un premier tehnocrat, însă nu a obţinut sprijinul partidului în acest sens.

Preşedintele Traian Băsescu i-a propus guvernatorului BNR Mugur Isărescu funcţia de premier, menţionând că a venit cu soluţia premierului independent după ce a constatat, la discuţia cu liderii de organizaţii PDL, că Emil Boc nu mai are susţinerea necesară. Şeful statului a amintit şi numele reprezentantului României la FMI, Mihai Tănăsescu. Un alt nume invocat este cel al lui Călin Georgescu, expert în dezvoltare durabilă.