Firma Romstrade, patronată de unul dintre cei mai discreţi "regi ai asfaltului" din România, Nelu Iordache, se va ocupa în următoarea perioadă de reabilitarea a 251 de kilometri de drumuri judeţene, drumuri comunale şi străzi din câteva localităţi bihorene.

Cel care a dat vestea este preşedintele PDL Bihor, deputatul Ştefan Seremi, care a subliniat, însă, partea plină a paharului. "Judeţul Bihor este, alături de alte patru, între primele judeţe din ţară, care a beneficiat de un contract în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, în sub-programul pentru reabilitarea a 10.000 de kilometri de drumuri", a anunţat Seremi vineri, într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul PDL, alături de ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, şi de preşedintele CJ Bihor, Radu Ţîrle.

Liderul PDL Bihor a făcut cunoscut faptul că deja a fost semnat contractul pentru reabilitarea a 251 de kilometri de drumuri judeţene, drumuri comunale şi străzi, cu compania Romstrade, care în următoarele 45 de zile va prezenta proiectele tehnice ale lucrărilor pe care le va derula, începerea propriu-zisă a acestora fiind stabilită pentru primăvara anului 2012.

Programul de reabilitare a 10.000 de kilometri de drumuri a fost lansat de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar finanţarea lucrărilor se aprobă, la propunerea MDRT, prin Hotărâri de Guvern.