Clubul CSM Oradea anunţă că academia de fotbal CSM îşi extinde colectivul. Este vorba mai exact de cooptarea în staff-ul tehnic al antrenorului Stelian Farcău. Acesta a semnat deja angajamentul cu conducerea clubului şi "urmează să i se alăture lui Florin Fărcaş în coordonarea activităţii fotbalistice la nivel juvenil în cadrul proiectului de la CSM Oradea", după cum transmite clubul bihorean.

Născut pe 27 decembrie 1974, Stelian Farcău a fost jucător de fotbal la nivel profesionist, el activând în cariera sa pentru echipele FC Bihor, Olimpia Satu Mare şi Liberty Salonta.

Conform prezentării făcute de clubul orădean, tehnicianul Farcău este absolvent al Universităţii de Vest Vasile Goldiş din Arad, unde a urmat cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport. El deţine licenţă UEFA de categorie A ca antrenor.

De menţionat că după încheierea activităţii de jucător, Farcău a început activitatea ca antrenor, aflându-se pentru o scurtă perioadă la cârma lui FC Bihor, pe parcursul sezonului competiţional 2011-2012.

În luna iunie 2013 el început însă activitatea de scouter pentru Liberty Sport Management, iar ulterior, în 2018, a fost angajat de celebrul club de fotbal englez Arsenal Londra ca scouter în academia acestei structuri.

"Venirea lui Stelian Farcău în cadrul Academiei de fotbal CSM Oradea este un semn cât se poate de clar cu privire la ambiţiile pe care conducerea clubului le are faţă de dezvoltarea sectorului juvenil în fotbalul orădean. Acesta a oferit o serie de talente către fotbalul internaţional de nivel înalt, cel mai recent astfel de nume fiind Patrik Gânţe", se mai arată în comunicatul prin care CSM Oradea anunţă cooptarea tehnicianului.