Sensurile de mers de pe şoseaua de centură vor fi delimitate prin parapeţi despărţitori din beton masiv. După ce săptămâna trecută o tânără mamă şi copilul ei au murit într-un groazic accident de circulaţie pentru că femeia a pierdut controlul autovehiculului şi a intrat pe contrasens unde a fost izbită frontal de un TIR, firma Selina va monta între sensurile de mers parapeţi despărţitori.

Anunţul a fost făcut de primarul Ilie Bolojan, luni, în cadrul unei conferinţe de presă în care a vorbit despre pasajele care vor fi construite din fondurile Primăriei pentru şoseaua de centură.

După cum se ştie, lucrările de amenajare a şoselei de centură cad în responsabilitatea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale şi sunt executate de firma Selina.

"Pe toate porţiunile cu patru benzi ale centurii ocolitoare se vor monta parapeţi de tip New Jersey astfel să existe o separare a benzilor în funcţie de sensul de mers", a declarat primarul Ilie Bolojan.

Contactat de BIHOREANUL, Călin Roman, directorul grupului de firme Selina, a confirmat că parapeţii au fost deja comandaţi şi a spus că vor fi montaţi undeva la sfârşitul lunii decembrie.

De altfel parapeţii erau în proiect încă de la început şi urmau să fie amplasaţi la finalizarea lucrării, întârziate însă din cauză că CNADNR nu a decontat la timp lucrările executate.

"Parapeţii vor fi montaţi pe toate porţiunile unde nu există zonă verde mediană sau parapeţi metalici despărţitori. Lucrările vor începe în circa trei săptămâni. E treabă anevoioasă pentru că este vorba de profile mari din beton, iar la un transport nu pot fi aduse decât câteva bucăţi", a spus Călin Roman.

Construiţi din beton armat, parapeţii New Jersey sunt proiectaţi astfel încât în cazul unui impact autovehicul să fie împidicat să treacă pe contrasens, ba chiar să fie împins înapoi pe sensul său de mers. Pentru a avea stabilitate un singur parapet de acest gen cântăreşte circa trei tone.