Lucrările de modernizare a străzii Avram Iancu din centrul Oradiei au intrat în linie dreaptă.

Au turnat primul asfalt...

Constructorii au reuşit să înlocuiască reţelele din subteran şi să toarne primul strat de asfalt pe primele două tronsoane, delimitate de intersecţiile dintre străzile Traian Moşoiu şi Cuza Vodă, respectiv Cuza Vodă şi Mihail Kogălniceanu.

„Pe primele două tronsoane ale străzii, dintre străzile Traian Moşoiu şi Mihail Kogălniceanu, s-a turnat primul strat de asfalt. În prezent, constructorii lucrează la montarea bordurilor în intersecţia cu Mihail Kogălniceanu", a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Teofil Filimon.

Deşi asfaltate, cele două tronsoane de stradă vor rămâne închise în continuare traficului rutier. Traficul va rămâne restricţionat până la reabilitarea întregii străzi.

Lucrările continuă

Începând de săptămâna aceasta, constructorii au trecut la modernizarea celui de-al treilea tronson al străzii Avram Iancu, delimitat de intersecţiile cu străzile Mihail Kogălniceanu şi Evreilor Deportaţi.

„În momentul de faţă se sapă pentru înlocuirea conductelor pe tronsonul dincolo de sediul unităţii de Pompieri. Până acum, constructorii nu au întâmpinat probleme deosebite. Dacă se păstrează acest ritm de lucru, până la 31 octombrie strada Avram Iancu va fi acoperită deja la stadiul de balast”, a spus viceprimarul Teofil Filimon.

Cel mai probabil, strada Avram Iancu ar urma să fie redeschisă traficului rutier, după aproape patru luni de restricţii, doar în prima parte a lunii noiembrie.

„Vrem ca strada să fie asfaltă integral, de la un capăt la altul, astfel încât covorul de asfalt să aibă uniformitate. Lucrările ar trebui să se finalizeze până pe 5 noiembrie”, a explicat viceprimarul Filimon.

Un termen (tot) amânat

După cum BIHOREANUL a mai scris, Primăria Oradea a programat iniţial finalizarea lucrărilor din strada Avram Iancu până la începerea anului şcolar, apoi a anului universitar, iar apoi la începutul lunii noiembrie.

Municipalitatea orădeană a forţat constructorul să îşi asume finalizarea lucrărilor înainte de termenul contractual de 17 decembrie 2024 pentru ca traficul în zonă să revină cât mai repede la normal. Potrivit viceprimarului Teofil Filimon, calendarul negociat cu constructorul nu a putut fi respectat ca urmare a numărului mare de racorduri suplimentare la reţea care au trebuit realizate.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!