Strada Făgăraşului din Oradea, care leagă zona Universităţii de Parcul 22 Decembrie, cu pod peste Peţa, prin spatele cartierului Ceyrat, a fost dată în circulaţie miercuri după-amiază.

Un nou culoar de legătură

Tronsonul, lung de jumătate de kilometru, a fost amenajat de-a lungul pârâului printr-o investiţie de 3,4 milioane lei, plus TVA.

"Prin aceste investiţii în infrastructura rutieră, se realizează un nou culoar de circulaţie între zona Universitate - Ceyrat şi zona Horea - 22 Decembrie", a declarat primarul Florin Birta.

De-a lungul tronsonului de stradă, constructorii ARL Cluj au amenajat 54 de locuri de parcare şi un trotuar ce face legătura cu strada Ronald Reagan.

La fel, în vecinătatea DGASPC Bihor din strada Feldioarei, constructorii amenajează 40 de locuri de parcare pentru riverani.

Lucrările se mută spre Cantemir

Primarul Florin Birta a afirmat că lucrările în zonă vor continua cu reabilitarea axei de legătură între strada Feldioarei şi cartierul Dimitrie Cantemir.

"În continuarea acestui culoar rutier nou creat, în perioada următoare Primăria Oradea va moderniza carosabilul pe relaţia strada Feldioarei - Parc 22 Decembrie - strada Gheorghe Costaforu - Bulevardul Nufărul Cantemir, astfel încât până la finalul acestui an să avem o nouă axă de circulaţie modernizată, ce leagă zone importante ale oraşului", a spus Birta. 

După cum BIHOREANUL a mai scris, noua axă de legătură dintre strada Universităţii şi zona străzii Feldioarei, de-a lungul pârâului Peţa, a devenit posibilă după darea în folosinţă a podului peste firul de apă.

Construcţia, finalizată în urmă cu o lună, a fost ridicată de firma Porr Construct pentru suma de 2,5 milioane lei plus TVA.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!