Primăria Oradea a anunțat vineri că strada Jean Calvin va fi închisă circulației rutiere în aceeași zi, vreme de câteva ore, pe tronsonul dintre străzile Primăriei și Episcop Mihai Pavel.

Decizia a fost luată de Comisia tehnică pe probleme de circulație și trafic rutier, pentru desfășurarea unui eveniment cultural, iar solicitantul avizului este UDMR Bihor, se arată în comunicatul trimis de municipalitate, fără a se preciza despre ce eveniment este vorba. 

Cert este că strada Jean Calvin va fi închisă circulației între orele 16 și 19. 

„Participanților la trafic li se recomandă ca în intervalul de timp restricționat să folosească rute ocolitoare”, precizează Primăria Oradea.

Președintele executiv al UDMR Bihor, Szabó Ödön, a precizat că este vorba despre „un eveniment cultural-politic” menit să încheie seria celor dedicate Zilei Maghiarilor de Pretutindeni (15 martie). „Este un eveniment despre comunitatea noastră și încheie un ciclu de două săptămâni de evenimente dedicate zilei de 15 martie. Vor fi poezii, cântece, discursuri”, a precizat Szabó Ödön, la solicitarea BIHOREANULUI.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!