Trotuarele din strada Matei Corvin au fost sparte la loc în doar câteva săptămâni de la asfaltare. "Undeva în cursul lunii trecute i-am văzut pe muncitori asfaltând trotuarul. Au trecut câteva săptămâni şi iată că alţi muncitori îl sparg la loc", reclamă un orădean.

Leontin Pătcaş, şeful serviciului Drumuri şi Poduri din cadrul Primăriei, recunoaşte faptul că strada a fost spartă imediat după reabilitare.

"Este vorba de o lucrare suplimentară care a intervenit în urma unei modificări de proiect. Acolo a trebuit lărgită banda de intrare în sensul giratoriu din strada Ion Bogdan, ca să poată întoarce şi TIR-urile fără probleme. La fel, chiar la ieşirea de sub pod va trebui construit un zid de sprijin ca să nu vină dâmbul peste şosea", a spus Leontin Pătcaş.

Lucrările adjudecate de firma Drum Construct Pericei presupun refacerea carosabilului - infrastructură şi suprastructură, în funcţie de starea acestuia, a trotuarelor, rigolelor, podeţelor, acceselor aferente străzii. Valoarea investiţiei se ridică la 5.341.811 lei, iar durata de execuţie a acestora este de 6 luni. Constructorul a început lucrul abia la sfârşitul lunii februarie, după trecerea iernii, cu demontarea bordurilor existente.