Strada Meșteșugarilor din Oradea va fi lărgită la două benzi pe sens pe tronsonul delimitat de arterele Lăpușului și Oneștilor, iar la ambele capete ale porțiunii modernizate va exista câte un sens giratoriu.

Primăria a anunțat marți că a scos lucrările la licitație pentru suma de 18,9 milioane lei cu un termen de finalizare de opt luni. Constructorii pot depune oferte până pe data de 9 mai la ora 15.

„În cadrul programului de modernizare se va realiza amenajarea carosabilului, a trotuarelor, pistei de biciclete și acceselor cu îmbrăcăminte asfaltică, amenajarea spaţiilor verzi și colectarea apelor pluviale. Se vor reloca stâlpi de iluminat și rețelele electrice aferente, posturi de transformare și blocuri de măsurare BMPIP aferente”, se menționează într-un comunicat al municipalității.

Potrivit informării, cu ocazia șantierului se va extinde iluminatul public între strada Hațegului și Piteștilor, respectiv între strada Jimboliei și Oneștilor, și se va realiza iluminatul public în intersecțiile nou amenajate cu strada Barcăului și Oneștilor.

În prezent, porțiunea care va fi afectată de lucrări are câte o bandă de circulație pe sens și aceea plină de gropi și denivelări.

Lărgirea străzii Meșteșugarilor este menită să decongestioneze traficul pe strada Oneștilor, extrem de aglomerată după construcția blocurilor din zonă, dar și pe podul Carol, care face legătura între cartierele Ioșia și Rogerius.

În plus, artera va trebui să preia traficul rutier după construirea pasajului care va supratraversa șoseaua de centură și linia ferată Oradea - Arad în prelungirea străzii Meșteșugarilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!