Strada Traian Lalescu din cartierul Rogerius, una dintre cele mai lungi din Oradea, se reabilitează pe o lungime de circa un kilometru cu înlocuirea carosabilului și refacerea trotuarelor.

În cadrul investiției, derulate de Drumuri Orășenești în baza contractului cadrul de întreținere și reabilitare străzi, vor fi amenajate peste o sută de locuri de parcare.

„Având în vedere starea proastă a străzii, se va reface atât carosabilul cât și trotuarele. În cadrul lucrărilor se vor amenaja peste o sută de locuri de parcare”, a declarat pentru BIHOREANUL directorul Drumuri Orășenești, Alin Biț.

Lucrările, începute în primăvară pornind din strada Transilvaniei au ajuns în zona intersecției cu strada Bârsei și vor mai dura circa o lună.

„Strada va fi reabilitată până la intersecția cu strada Zimbrului. Dincolo de această zonă vor avea loc lucrări de reabilitare a infrastructurii de rețele din subteran și abia apoi se va continua cu refacerea stratului carosabil”, a spus Biț.

Intens circulată, având în vedere densitatea mare a populației din zona de blocuri a cartierului Rogerius, strada Traian Lalescu se afla într-o stare avansată de degradare cu covorul asfaltic peticit în mod repetat și denivelări în care pe timp de ploaie băltea apa.