După mai multe săptămâni de reparaţii, Ştrandul Ioşia a fost deschis sâmbătă, 28 aprilie, când 700 de orădeni s-au dus la prima scaldă din sezonul estival. Duminică, numărul acestora a crescut. "Astăzi, la ora 12, în ştrand erau peste o mie de vizitatori şi lumea venea în continuare. Având în vedere faptul că este singurul ştrand deschis în această perioadă în Oradea acesta este foarte solicitat", a spus Eugen Onciu, administratorul Ştrandului Ioşia.

Orădenii, în principal familii cu copii şi pensionari, s-au grăbit să profite de soarele puternic şi să se bălăcească în cele patru bazine funcţionale ale ştrandului ori pur şi simplu să stea la bronzat. Din cele patru bazine, unul este umplut cu apă mai rece, iar celelalte cu apă geotermală.

"În perioada în care am ţinut ştrandul închis s-au făcut lucrări de întreţinere şi de modernizare. S-au înlocuit circa 200 metri de conducte de alimentare cu apă care erau deteriorate, iar suprafaţa de spaţiu verde a fost majorată prin relocarea comercianţilor din ştrand", a mai spus Onciu.

Terasa ştrandului, proprietate a Administraţiei Domeniului Public (fostul RAPAS), nu a fost deschisă pentru că la licitaţia pentru atribuirea ei nu s-a prezentat niciun doritor. ADP va organiza o nouă licitaţie.

Preţul unui bilet de intrare este de 9 lei pentru adulţi şi 4 lei pentru copii. Copiii sub şapte ani pot intra gratuit. Abonamentul lunar costă 78 lei pentu adulţi şi 36 lei pentru elevi şi studenţi.

Pensionarii au acces gratuit numai în zilele lucrătoare (de marţi până vineri, inclusiv). Astfel că în ştrand se va intra doar cu bilet până pe data de 2 mai. Deşi e luni, mâine ştrandul va fi deschis.

Cu toate că iniţial era vorba că rămâne închis în această vară din cauza lucrărilor la Complexul Nymphaea, care însă vor începe în septembrie, Ştrandul Municipal se redeschide începând cu data de 12 mai. Până atunci, angajaţii ADP fac lucrări de reparaţii curente, vopsire, înlocuire robineţi uzaţi, tuns iarbă şi împrejumuirea construcţiilor demolate.