Ştrandul Ioşia va rămâne închis pe toată perioada sărbătorilor de iarnă. Conform unui comunicat al Administraţiei Domeniului Public, ştrandul va fi închis din 24 decembrie până pe 10 ianuarie, anul viitor.

În cele două săptămâni fără activitate cu publicul, personalul de serviciu va fi trimis în concediu de odihnă, în ştrand urmând să se facă lucrări de reparaţii, igienizare şi curăţenie.

Unitatea îşi va relua activitatea în cea de-a doua săptămână a lunii ianuarie când vor intra în vigoare şi noile preţuri ale biletelor. Consiliul Local a majorat în luna noiembrie preţul unui bilet de intrare de la 8 lei la nouă 9 lei.

Măsura a fost luată în luna noiembrie, într-o şedinţă a Consiliului Local, la propunerea conducerii ADP, care a invocat preţul relativ mic al taxei de intrare în contexul în care anul viitor orădenii oricum nu vor putea să meargă altundeva la scaldă pentru că Ştrandul Municipal va rămâne închis anul viitor din cauza lucrărilor de amenajare a viitorului aquaparc Nymphaea.

Preţul unui bilet pentru copii va rămâne, în schimb, tot de patru lei, la fel ca în anul 2011, iar pensionarii vor beneficia de acces gratuit de luni până vineri, inclusiv. Până în cursul lunii mai ştrandul va funcţiona după program de iarnă între orele 8-16.