Fiecare judeţ de pe graniţa de vest poate să prezinte un proiect strategic pentru accesarea de fonduri europene transfrontaliere. Aradul vrea să-şi facă un centru oncologic, iar Timişul un depozit uriaş în care ţăranii să-şi poată păstra recoltele.

Numai ai noştri s-au gândit "să pună Bihorul pe primul loc" făcând un drum prin pădure, între metropola Şuşti şi staţiunea Moneasa din Arad. În motivare se arată că aşa vor veni turişti unguri şi polonezi în zona montană. Cum ar veni, gânditorii de la Consiliul Judeţean consideră că pentru bihoreni e strategic să aducă unguri şi polonezi prin judeţul Arad.

Ideea a fost a lui Cornel Popa, dar deopotrivă de vinovaţi sunt şi vicepreşedinţii Kiss şi Mang, care i-au dat girul. Ca să nu mai vorbim că onor consilierii judeţeni au votat ca oile un proiect de care habar nu aveau.

Raţiunea acestui viitor fiasco a fost să torpileze un alt proiect, şi anume centura metropolitană a Oradiei. Poate că nici asta nu era fezabilă, căci ar fi costat minim 25 milioane euro, pe când "felia" Hu-Ro este de 12 milioane. Numai că, pe lângă că drumul de Şuşti e o aberaţie în sine, nici el nu poate fi terminat din aceşti bani. Vreo 4 milioane euro vor fi cheltuiţi pe dispensare şi heliport în zona montană (singurele lucruri benefice din tot proiectul) iar drumul, în cel mai fericit caz, va face 15 milioane euro. Restul, de unde?

Să te înhami la un proiect pe care din start ştii că nu-l poţi duce la capăt arată că la Consiliul Judeţean nu e suficientă intervenţia energică a electoratului, ci şi a unui medic psihiatru.