Primăria a predat marţi către firma Drumuri Bihor amplasamentul pentru lucrările de modernizare a străzilor Ana Ipătescu care urcă dealul în spatele gării centrale şi strada Eroului Necunoscut care leagă intersecţia bulevardelor Decebal şi Dacia de strada Corneliu Coposu.

Conform unui comunicat al municipalităţii, în funcţie de starea vremii, lucrările vor dura între două şi trei luni.

Pe strada Ana Ipătescu, pe un tronson de o lungime de 457 metri, municipalitatea va efectua lucrări de modernizare a străzii, care presupun realizarea canalizării pluviale şi trotuare, se vor face şanţuri carosabile, vor fi executate corecţiile necesare la carosabil pentru colectarea în condiţii optime a apelor pluviale şi se va turna asfalt. În final, se vor efectua marcajele de delimitare şi trecerile de pietoni.

De asemenea, pe strada Eroul Necunoscut, pe o lungime de 220 metri, se vor efectua lucrări la carosabil, la trotuare şi la canalizarea pluvială.

Valoarea contractului, proiectare şi execuţie, pentru strada Ana Ipătescu este de 873.817 lei, fără TVA, iar pentru strada Eroul Necunoscut este de 412.974 lei cu TVA.