Consiliul Local a aprobat, joi, cu votul exclusiv al consilierilor PNL, coridoarele de expropriere a unor amplasamente de pe direcţia străzilor Cardinal Alexandru Todea, Cucului, Episcop Ioan Alexi şi Ion Pop Retegan, care urmează să intre în modernizare.

Lucrările încep la primăvară...

Măsura, contestată de unii locuitori ai zonei, a fost luată în pregătirea lucrărilor de modernizare a infrastructurii rutiere din cartier.

Primăria vrea să asfalteze anul viitor toate arterele de legătură dintre strada Matei Corvin şi strada Suişului, pentru a le facilita locuitorilor cartierului Episcopia Bihor accesul la prelungirea drumului rapid care va lega pe la poalele dealurilor Oradiei zona podului Teodor Neş de sensul giratoriu de la hypermarket-ului Real II.

"Având în vedere că am intrat deja în perioada de toamnă, s-a luat decizia să nu se înceapă lucrările de prelungire a drumului rapid pe strada Bihorului decât în primăvară, în aşa fel încât acestea să fie terminate până în toamna anului viitor integral, atât partea de reabilitare a străzii, cât şi noul drum", a declarat primarul Ilie Bolojan.

"La standarde urbane"

Potrivit edilului, cu ocazia lucrărilor vor fi modernizate toate străzile din vecinătate. "Într-o primă etapă, vor fi asfaltate străzile din zonele Oncea nouă şi Soarelui, care momentan nu sunt asfaltate, de la strada Ion Bogdan până la serpentinele care urcă spre Paleu", a explicat Bolojan.

Lucrările vor fi scoase la licitaţie în această toamnă, astfel încât asfaltările să poată începe anul viitor.

"Întreaga zonă va fi la finalul anului viitor asfaltată şi practic acest cartier care s-a dezvoltat în ultimii 20 de ani şi care nu avea toate utilităţile va fi adus la standarde urbane, inclusiv prin modernizarea străzilor Aurel Covaci şi Macului", a spus primarul.

Indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor pregătite de municipalitate urmează să fie stabiliţi într-o şedinţă ulterioară de Consiliu Local.