Străzile spre viitoarele poduri peste Crişul Repede şi Peţa sunt modernizate cu prioritate de către societatea Drumuri Orăşeneşti. "Strada Oneştilor, care va prelua circulaţia de pe viitorul pod din strada Sovata, va fi redată circulaţiei în cursul lunii iunie. Pentru ca traficul să se desfăşoare fluent, pe marginea străzii se va amenaja o bandă specială pentru locurile de parcare destinate firmelor şi locuitorilor din zonă", a declarat viceprimarul Gheorghe Carp, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Strada Oneştilor a intrat în modernizare în septembrie 2009, când municipalitatea a cerut firmei Drumuri Orăşeneşti să elimine dâmbul de la intersecţia cu fosta cale ferată industrială ce deservea înainte de 1989 Fabrica de Lapte şi să coboare reţelele de utilităţi cu cel puţin 20 de centimetri sub nivelul solului, ca să nu se distrugă sub trafic. "Denivelarea a fost desfiinţată iar în loc va fi amenajată o pantă lină astfel încât circulaţia pe această stradă să se facă fără probleme", a mai spus viceprimarul. Lucrările, în valoare totală de 5,5 milioane lei, trebuie finalizate până la 30 iunie.

Giraţie cu prioritate

Pe celălalt mal al Crişului Repede, firma Selina lucrează la amenajarea giraţiei de la intersecţia străzii Carpaţi cu Bulevardul Dacia, lucrare estimată la 350.000 lei.

"Această giraţie este foarte importantă, pentru că va prelua traficul de pe viitorul pod cu legătură directă spre cartierul Rogerius", a explicat viceprimarul Gheorghe Carp. Acesta a declarat că municipalitatea a depus deja documentaţia pentru obţinerea avizului de mediu în vederea construirii podului şi se aşteaptă ca în câteva săptămâni toate formalităţile necesare pentru organizarea licitaţiei să fie încheiate.

Drumul spre Peţa

Conducerea municipalităţii face demersuri şi pentru construcţia unui pod nou peste pârâul Peţa. Acesta va face legătură între strada Vaporului şi şoseaua de centură.

Până la obţinerea avizelor necesare pentru construcţia podului, societatea Drumuri Orăşeneşti a demarat modernizarea străzii Vaporului, investiţie în valoare de 457.317 lei care are ca termen de predare data de 15 iulie. "Constructorul pregăteşte turnarea covorului asfaltic, aşa că ne aşteptăm ca lucrarea să fie terminată mult mai repede, undeva la sfârşitul lunii iunie", a spus Carp.

Podul peste Peţa va face legătura între zona centrală şi şoseaua de centură, urmând să permită orădenilor din cartierul Grigorescu să ajungă în centru fără să mai ocolească prin Cantemir.