Nu e prima oară când, în calitate de rector, mi se cere să răspund la întrebarea: De ce să fii student la Universitatea din Oradea? Mărturisesc că, de fiecare dată, rămân cu senzația că n-am epuizat toate argumentele. Spun asta pentru că Universitatea din Oradea înseamnă, în primul rând, o mulțime de oportunități.

Poate cel mai important argument e că instituția noastră se bucură, din partea ARACIS, de calificativul „Grad de încredere ridicat”. Acest fapt este o garanție că tot ce se întâmplă aici, din perspectiva activității academice, e așa cum trebuie să fie.

Conducerea universității ia foarte în serios garantarea unui climat sănătos, pentru studenți, cadre didactice și angajați. Fiindcă am luat măsurile necesare și ne-am asigurat că ele sunt aplicate, am fost rezilienți în perioada de pandemie.

Campusul nostru este într-un permanent proces de modernizare și extindere. Punem la dispoziția celor care vor să învețe acces rapid la resurse de cunoaștere: conectivitate la internet, baze de date științifice din întreaga lume, ebook readere...

Prin intermediul programelor Erasmus, lumea întreagă e la picioarele studenților noștri. Din Japonia până în Statele Unite, și din Norvegia până în Africa de Sud, tinerii orădeni pot descoperi noi oportunități academice sau personale. Trebuie doar să vrea! Nu e de neglijat nici faptul că, cei mai buni dintre ei, primesc burse. Bani care, de ce să n-o spunem?, înseamnă ceva.

Studenția în cel mai frumos oraș Art Nouveau din România poate fi o experiență care să formeze caractere puternice pentru cariere de succes. Să nu uităm că Oradea crește continuu, oferindu-le absolvenților noștri locuri de muncă atractive.

Universitatea din Oradea vrea să fie asemenea orașului ei; un spațiu al cunoașterii, al diversității și prieteniei. Suntem deschiși și vrem să creștem împreună cu fiecare student al nostru, prin învățătură, cercetare, dar și creând condiții pentru alte activități: sport, artă, voluntariat, călătorii...

Eu cred că a fi student în Oradea, este o opțiune... smart!

Constantin Bungău
rectorul Universității din Oradea

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!