Mai mulți studenți ai Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică din cadrul Universității orădene sunt printre premianții primei ediții a programului de burse și premii „Henri Coandă”, derulat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Tinerii din Oradea au fost selectați grație rezultatelor obținute la un concurs internațional de robotică.

Pe lista câștigătorilor, publicată pe site-ul Ministerului, se regăsesc studenții orădeni Oana Gal, Daniel Anton, Ilie Cuciula, Valentin Sidea, Sebastian Lăzuran și coordonatorul lor, universitarul Flaviu Birouaș. Ei au participat, în noiembrie anul trecut, la cea mai mare competiție de profil din Europa, Robotex, unde s-au clasat pe locul III la categoria Mega Sumo.

Grație acestui rezultat, fiecare membru al echipei va primi un premiu de 6.000 de lei, Ministerul urmând să organizeze o gală de premiere pe 16 mai.

În 2023, ministerul condus de Sebastian Burduja a decis să premieze rezultatele elevilor și studenților români participanți la concursuri internaționale care au presupus realizarea unui bun, serviciu sau a unei aplicații. Tinerii care au participat în 2022 sau 2023 la asemenea competiții și au luat premii și-au depus candidaturile, iar o comisie a Ministerului Cercetării a selectat câștigătorii Premiilor Henri Coandă.

În total, lista Ministerului cuprinde 46 de premianți. Studenții care au obținut locul I vor primi câte 15.000 de lei, cei de pe locul II câte 9.000 de lei, iar cei de pe locul III - 6.000 de lei.

Lista premianților:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!