Din acest an, studenţii şi profesorii Universităţii din Oradea au la dispoziţie o nouă aplicaţie educaţională, pe care o pot folosi pentru învăţarea de la distanţă, acces la cursuri ori alte materiale sau pentru comunicare.

Instituţia orădeană are aplicaţia disponibilă în magazinele de aplicaţii pentru telefoanele mobile.

"eLearning UOradea face parte din categoria "Education" şi este accesibilă, atât prin App Store, pentru utilizatori Apple, cât şi prin Play Store, pentru utilizatori Android. Aplicaţia oferă acces direct, cu ajutorul dispozitivelor mobile, la platforma Moodle a Universităţii din Oradea, care este accesibilă şi la nivel de browser la  adresa: https://e.uoradea.ro", se arată într-un comunicat transmis de Universitate.

Aplicaţia asigură posibilitatea unui acces prietenos şi personalizabil la cursuri, calendar, notificări, note, fişiere proprii şi la alte elemente accesibile prin intermediul aplicaţiei.

Rectorul Universităţii din Oradea, prof. univ. dr. ing. habil. Constantin Bungău, a declarat, conform comunicatului, că instituţia de învăţământ pe care o conduce "este prima şi, probabil, până acum, singura universitate din România care şi-a personalizat, sub forma de Apps, pentru terminale mobile, aplicaţia universitară dedicată învăţământului online". "Sperăm ca şi studenţii noştri să se bucure şi să se folosească din plin de ea", a precizat Bungău.

În realitate, însă, aplicaţia Universităţii nu este nici prima, nici singura. O aplicaţie similară, pentru telefoane mobile, are încă din septembrie anul trecut Universitatea de Vest din Timişoara.