Rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, a transmis că cei 55 de studenţi medicinişti implicaţi în lupta cu pandemia de Covid-19 vor fi răsplătiţi pentru faptul că fac voluntariat în spitalele din Oradea, Beiuş, dar şi la Serviciul de Ambulanţă. Concret, Bungău va propune Consiliului de Administraţie al Universităţii acordarea unor burse pentru aceştia, în valoare de câte 700 de lei lunar, pe durata stagiului de voluntariat. 

"O primă serie de 55 studenţi ai Universităţii din Oradea de la Facultatea de Medicină şi Farmacie, programele de studiu Medicină Generală (anii 4, 5 şi 6), precum şi Asistenţă Medicală (anii 3 şi 4) au fost repartizaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Oradea (10 studenţi), Spitalul Clinic Municipal Oradea (20 studenţi), Spitalul Municipal din Beiuş (10 studenţi), Spitalul Pelican Oradea (10 studenţi), Serviciul Judeţean de Ambulanţă Oradea (5 studenţi)", se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de Universitatea din Oradea şi semnat de rectorul Constantin Bungău. 

Acesta a precizat că "pentru implicarea acestor studenţi în susţinerea măsurilor din domeniul medical în vederea prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei Covid-19, se va propune în prima şedinţa a Consiliului de Administraţie a Universităţii din Oradea acordarea de burse din venituri proprii (burse pentru performanţă în practică medicală) în valoare de 700 lei lunar pe durata efectuării stagiului". 

Mai mult, urmează ca, printr-o altă decizie, Universitatea din Oradea să recunoască aceste stagii "în planul de învăţământ prin credite transferabile la disciplina Practică".

În informare se precizează că bursele de câte 700 de lei de la Universitatea din Oradea vor fi acordate suplimentar faţă de premiul lunar pe care aceştia îl primesc prin Ordonanţă de Guvern, în valoare de 2.500 de lei pe lună. 

"În numele Universităţii din Oradea, vreau să le mulţumesc public acestor studenţi pentru modul în care ei servesc sistemul de sanitate publică în această perioadă dificilă", a încheiat Bungău.