Un grup de studenţi ai Facultăţii de Arte coordonaţi de profesorul Mihaela Tătulescu au pictat un container de locuit din incinta centrului comunitar Guttenberg pentru a aduce un plus de culoare în viaţa persoanelor fără adăpost.

Studenţii au folosit culori calde ca să le transmită chiriaşilor un sentiment de siguranţă şi optimism.

"Pornind de la ideea că orice spaţiu de locuit trebuie să aibă, pe lângă rolul funcţional, şi unul estetic, studenţii specializării Arte Decorative, din cadrul Departamentului de Arte Vizuale, Facultatea de Arte Oradea, au decorat partea exterioară a unui container din incinta Centrului Comunitar Gutenberg, folosind o cromatică caldă şi dinamică,  care va  transmite beneficiarilor un sentiment de siguranţă  şi optimism", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

Studenţii  în anul doi la secţia Arte Decorative a Facultăţii de Arte Oradea, Corina Ardelean, Geta Avram, Viorica Pogăceanu, Simona Iancu Modog, Salome Kabai, Beata Kovacs, Cristina Fazekaş şi Tamara Szenko au derulat acest proiect sub coordonarea profesorului Mihaela Tătulescu.

"A fost o provocare pentru toţi decorarea primului container, iar studenţii au putut experimenta tehnici noi, capacitatea de redare şi îmbinare a diferitelor forme şi culori, ţinând cont de funcţie şi destinaţie dar  mai ales au interacţionat cu destinatarii acestor containere", a declarant coordonatoarea proiectului, Mihaela Tătulescu.

Potrivit profesoarei proiectul va continua după vacanţa de vară cu decorarea atât exterioară cât şi interioară a încă două containere de locuit din incinta centrului Guttenberg.