Studenții Universității din Oradea care vor să-și reprezinte colegii în Consiliul de Administrație al instituției, forul care deține conducerea executivă, pot să-și depună candidatura.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de UO, în ședința Senatului academic de joi s-a decis ca perioada de depunere a candidaturilor studenților să fie între 26 și 30 aprilie.

„Oricare student al Universității din Oradea își poate depune candidatura pentru poziția de reprezentant al colegilor săi în Consiliul de Administrație. Acesta va fi ales de studenții care fac parte din Senatul UO și de membrii Consiliilor facultăților din cadrul Universității din Oradea”, a precizat conf. univ. dr. Claudia Timofte, șefa Biroului Electoral al Universității.

Dosarele de candidatură se vor depune la Registratura Universității din Oradea dar, în premieră, pot fi trimise și prin email, la adresa student@uoradea.ro.

Studentul reprezentant în CA va fi ales pe 14 mai, într-un scrutin organizat la Biblioteca Universității, acolo unde, în aceeași zi, dascălii instituției și studenții din Senat, respectiv consiliile facultăților, vor fi chemați să voteze și viitorul rector.

Așa cum BIHOREANUL a scris, singurul candidat înregistrat pentru funcția de rector este profesorul Constantin Bungău, cel aflat la conducerea Universității din anul 2012. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!