Studioul Szigligeti, unde în prezent actorii şi dansatorii Teatrului maghiar din Oradea fac repetiţii şi susţin spectacole, se va închide de săptămâna viitoare, din cauza lucrărilor de renovare a Palatului Sonnenfeld, care îl găzduieşte.

Spectacole de adio 

Potrivit unui comunicat de presă transmis de instituţia culturală, publicul mai poate ajunge în sălile din Palatul Sonnenfeld până duminică în 7 martie, săptămâna viitoare urmând să aibă loc mai multe spectacole, organizate în cadrul evenimentului "Rămas-bun de la Studioul Szigligeti", care va include trei premiere.

Prima dintre ele va fi "Tragedia omului", dedicată tinerilor și programată joi, 4 martie, de la ora 19. În următoarea zi, de la ora 17, orădenii sunt aşteptaţi la premiera "Dansuri solo" a Ansamblului Nagyvarad şi la ora 19 la un alt spectacol de dans, "Am crezut că vine ploaia...".

Sâmbătă, 6 martie, va avea loc premiera trupei Szigligeti "Tigrul sibian", de la ora 19. Duminică, în ultima zi la studio, spectatorii sunt invitaţi la lansarea cărţii "Oamenii obişnuiţi" (ora 17), scrisă de Gianina Cărbunariu, şi la o nouă reprezentaţie "Tigrul sibian" (ora 19).

În plus, persoanele care au făcut fotografii în sălile studio-ului sunt rugate să le trimită Teatrului maghiar printr-un mesaj către pagina de Facebook a instituţiei sau pe adresa de e-mail pr@szigligeti.ro. Vor fi răsplătite pentru gestul lor cu câte un bilet valabil pentru oricare dintre spectacolele organizate în următoarele luni din stagiunea 2020/2021.

Spectacolele Teatrului Szigligeti vor continua în sala mare a Teatrului Regina Maria şi în sala Arcadia, din pasajul Vulturul Negru. De altfel, în cea din urmă locație, în 1 martie, va fi deschisă o nouă casierie de bilete a instituţiei culturale maghiare. Aceasta va funcţiona în zilele de marţi şi joi între orele 10-17 şi miercuri şi vineri între orele 10-13.

Palat în renovare

"Este cunoscut faptul că Palatul Sonnenfeld a fost cumpărat de Fundaţia Pentru Şcoală, cu scopul înfiinţării unui centru cultural maghiar în Oradea.  Avem speranţa că, după finalizarea lucrărilor de reconstrucţie, Studioul Szigligeti va putea să se întoarcă integral în clădire", se mai arată în comunicatul Teatrului.

De altfel, contractele tuturor chiriaşilor din clădire au expirat pe 31 decembrie 2020, iar din aprilie proprietatea va fi închisă publicului, deoarece vor începe lucrările de reabilitare, atât la clădirea de la stradă, cât şi la halele vechii tipografii, din curte.