Aquapark-ul Nymphaea va avea propriul hotel. "Am comandat un studiu de oportunitate şi toate calculele din acesta arată că un hotel ar fi benefic pentru dezvoltarea aquapark-ului", a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul ADP, Liviu Andrica.

Consiliul Local şi-a dat în luna aprilie avizul de principiu pentru realizarea studiilor şi documentelor necesare investiţiei.

Directorul a demonstrat profitabilitatea investiţiei arătând că în mini-vacanţa de Rusalii toate locurile de cazare din municipiu au fost ocupate, iar cele două hoteluri din jurul parcului acvatic au avut un număr record de vizitatori.

Liviu Andrica spune că hotelul ar putea fi ridicat pe o suprafaţă de 1.500 metri pătraţi rămasă liberă între clădirea bazinului olimpic şi cea a celui acoperit.

Clădirea ar urma să aibă recepţia la parter şi să fie conectată atât la cele două bazine, cât şi la aquapark, deservind în paralel atât sportivii veniţi la competiţii, cât şi turiştii sosiţi în Oradea pentru relaxare.

"Ar trebui să fie un hotel cu circa 100 de camere, ieftin şi curat, de genul Ibis sau Formula 1 în care se te poţi caza cu 100 lei pe zi", a spus Andrica.

În prezent ADP caută surse de finanţare a investiţiei estimată la circa 3 milioane euro.